miercuri, 3 februarie 2010

Nu te costă nimic: 2% din impozitul dat la stat îl poți investi în cultură

Ce este sistemul 2%?

- Este un sistem prin care avem posibilitatea de a decide în mod direct la cine ajung 2% din impozitele platite anul trecut.
- O posibilitate de a sprijini financiar asociatii si fundatii cu programe de interes public.
- O optiune personala, confidentiala, de a întari financiar organizatii civile pe care le cunoastem si avem încredere ca pot face ceva pentru comunitatea în care traim.


Ce nu este sistemul 2%

- Nu este o sponzorizare.
- Nu este o donatie sau contributie.
- Nu influenteaza impozitul de recuperat de catre cetatean în urma regularizarii, acolo unde este cazul.
- Nu ne costa nimic, doar efortul de a completa un formular simplu.

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Acum aveţi posibilitatea să decideţi în mod direct ce se întâmplă cu impozitul dumneavoastră.

Aveţi acum posibilitatea să ne ajutaţi! Nu trebuie decât să completaţi formularele conform explicaţiilor de mai jos şi astfel ne sprijiniţi în munca noastră de a oferi copiilor un zâmbet pe buze!


Cum trebuie procedat?

Dacă aveţi venituri din salarii:

Completaţi declaraţia 230 (punctele A si B). Nu vă faceţi probleme dacă atunci nu cunoaşteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Formularul 230 poate fi descărcat de pe www.indart.ro. La formularul completat ataşaţi fisa (fişele) fiscale primite de la angajator (formularul 210) şi le depuneţi la administratia financiară până pe 15 mai 2010.

Daca aveţi venituri din alte surse:

Completaţi declaraţia 200, punctul III. Cei care obţin, pe lângă salarii, şi alte venituri, vor completa declaraţia 200 "Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2009", la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III, Destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat. Formularul poate fi descărcat de pe www.indart.ro . La formularul completat ataşaţi fişa (fişele) fiscale primite de la angajator (formularul 210) şi le depuneţi la administraţia financiară până pe 15 mai 2009.

Datele pe care trebuie sa le completaţi sunt:

Asociaţia Culturală INDART

Cod fiscal 18473079

Cont RO17FNNB005202688416RO01, deschis la Credit Europe Bank (Romania) SA, Sucursala Doamna Ghica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Petale

Petale